https://www.zuhanas-a-vegtelenbe.hu

OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL EZT AZ OLDALT, HOGY MINÉL TÖBBEN HOZZÁJUTHASSANAK A REGÉNYHEZ !

 https://www.dive-to-infinity.webnode.hu/   UGRÁS AZ ANGOL NYELVŰ OLDALRA

               

 

     Szerettem volna a kedves olvasóim számára titokban hagyni a regény izgalmasabb részeit, ezért nem írok spoilert, vagyis ide nem a részletes tartalmat tettem közzé. Az itt elhelyezett Előszó csak fátyolosan mutatja be a művet, bár teljes terjedelmében megegyezik a megjelent könyvben lévővel, melyet – felkérésünkre – a volt magyartanárom, Varga Tibor fogalmazott meg. Az Utószó a szerzőtől és a Tartalomjegyzék szintén ugyanaz, amit a második kiadás kapcsán a regény végére írtam.

 

                                                                                    ELŐSZÓ

 

       Aki a kezébe veszi ezt a kötetet, nem kis meglepetésben lesz része. Egy olyan műre lel, amely élményekkel teli szórakozásban részesíti majd. Képzeletét oly mértékben kitágítják a dimenziók, és annyira a távolba röpítik, hogy valósággal kábultan zökken vissza egy-egy fejezet végeztével a mindennapokba.

      A szerzőpáros – a klasszikus science fiction modern irányzatának hazai képviselői – bemutatkozó regényét tartja kezében az olvasó. A cselekmény a nem túl távoli jövőben játszódik, egy, a Jupiter fölött lebegő, óriási űrállomáson. Különféle üzletemberek, politikai személyek, a szakmai elit követei, művészek és újságírók gyűlnek össze ebben a keringő égi hotelben, hogy részt vegyenek a XVI. Jupiter-konferencián. Még pár vendég csatlakozik hozzájuk, amikor észreveszik, hogy egy aszteroida által megrongált, elszabadult élelmiszerszállító egység közelít feléjük vészesen. A rádióparancsot figyelmen kívül hagyó robot-teherűrhajó menthetetlenül beleütközik az űrbázisba, mélyen behasítva annak burkolatát, és megrongálva az irányítási rendszer vezetékeit. Többen megsebesülnek, néhányan meg is halnak. A műszerek megbolondulnak, a pályahelyesbítő fúvókák bekapcsolnak, és az emberek egyre gyorsulva, megállíthatatlanul sodródnak a biztos halál felé. Tudják, hogy itt már nincs mit tenni; a Procyon, ezervalahány utasával együtt, lezuhan majd a bolygóra. A Jupiteren uralkodó rettentő légnyomás össze fogja roppantani a kozmikus konferenciaközpontot.

      Az öt jól képzett űrhajós – a parancsnok, a parancsnokhelyettes, a navigátor, a tudományos tiszt és a fedélzeti orvos – nehéz helyzetbe kerül. Ők felelősek a hatalmas komplexum fennmaradásáért és vezérléséért. Menteni, ami menthető – de hogyan? Ebben a „pokoli vészhengerben” teljesen kilátástalanná válik a sorsuk. A reménytelenség tetőfokán állva, a fenyegetően közelgő felszín felé száguldva, egyszer csak felsejlik előttük a megmenekülés halvány ködfátyla...

      A pontos jellemábrázolás, a megfelelően adagolt pszichikai hatások, az élethű dialógusok mind-mind hozzájárulnak az alkotás színezetéhez. A Világmindenség objektumainak festői környezetben való bemutatása mélyen magával ragadja az ember fantáziáját.

      Ez a mű egy új határvonalat szab a realitás és a képzelet közti, egyre szűkülő mezsgyén. Sugárzik belőle az írók hite: hogy az emberiség igenis át fogja vészelni a különböző katasztrófákat, miközben a szelleme tovább és tovább él – utódainkban.

              Varga Tibor

 

UTÓSZÓ A SZERZŐTŐL

 

      Ötvenegy évet élt. A legjobb barát volt.

      Még 11 éves korunkban ismerkedtünk össze, amikor a mi kerületünkbe költöztek. Az együtt töltött kisiskolás évek, sztereo-rádiójáték készítése csupán szórakozásból, a magyar és külföldi versek, verses drámák elolvasás utáni átbeszélése, opera- és komolyzenei gyűjtés – sorolhatnám egy álló nap, mi minden fért bele közös elfoglaltságunkba. Ezután jöttek a tudományos és csillagászati könyvek, majd a science fiction – úgy filmeken, mint regényformátumban. És akkor, egy éjszakai rémálmomat követően, feltettem neki a kérdést: Ezt nem írjuk meg ketten…?

      A megálmodott gerincet, mint égből kapott ajándékot kibővítve, az alapot finoman kidolgozva született meg a Zuhanás a végtelenbe. Az Előszó megírására a volt irodalom-tanáromat, Varga Tibort kértük fel. Jocóval igen hatékonyan összedolgoztunk, de volt, amikor külön-külön írtunk meg egy-egy kis részt. Meglepő ötletei, fordulatos szóhasználata kiszínezte, élővé varázsolta a még száraz történetet.

      Az 1998-as első kiadás rendkívül simán ment. A szerkesztőség főnöke már másnap közölte, hogy le se tudta tenni a kéziratot, úgyhogy siessünk be, megbeszélni a továbbiakat. Sajnos, e második kiadást már nem érhette meg. Nem ivott, nem dohányzott, mégis teljesen összeomlott a szervezete. 2015 áprilisában elhunyt az édesanyja, és ő két hét múlva, közvetlenül a nyomtatás előtti napokban utána ment.

      Ezúton szeretnék köszönetet mondani Kanadában élő unokatestvérének, Erikának. Ő volt az egyetlen rokona, aki segítette a könyv megjelenését. És a páromnak, Szilviának is nagyon hálás vagyok, amiért – a környezetemben egyedül – hitt a regény sikerében.

      Megyes József halála nagy űrt hagyott maga után bennem. Nemcsak egy jóbarátot, hanem egy kivételes fantáziával megáldott írótársat veszítettem el.

             Szigeti Attila

 

 

                                                                         TARTALOMJEGYZÉK

 

ELŐSZÓ

I.   INDUL A JUPITER-KÖRHINTA

II.   TÚL A VALÓSZÍNŰSÉGEN

III.   A VÉGTELEN SIKOLYA

IV.   A CSILLAGOK ÉKES TÁNCA

V.   AZ IGAZSÁG TÉBOLYA

VI.   VÍVÓDÁSOK ÉS FÉLELMEK KÖZÖTT

VII.   IDEGEN, IDEGEN VILÁG . . .

VIII.   AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG: CSAK EGY PILLANAT

IX.   ÚT AZ ISMERETLENBE

EPILÓGUS

UTÓSZÓ A SZERZŐTŐL

 

 

MAGYAR   PROMÓCIÓS   OLDAL :                       www.zuhanas-a-vegtelenbe91.webnode.hu  

ANGOL NYELVŰ PROMÓCIÓS OLDAL :                www.dive-to-infinity9.webnode.hu          

               

 

OSZD MEG BARÁTAIDDAL A KÖNYV FACEBOOK-OLDALÁT IS, MIVEL ÍGY NÖVELHETED A NÉPSZERŰSÉGÉT !

https://www.facebook.com/Zuhan%C3%A1s-a-v%C3%A9gtelenbe-1480732228895545